Daisycon Expert Blog | Interview met Vergelijk.com

Datum van publicatie:

Voor het Daisycon Expert Blog heb ik deze keer het plezier om met Frank Reyneke van Vergelijk.com te spreken over zijn werk als full-time affiliate.

Hi Frank, allereerst dank je dat je even de tijd voor ons neemt.

Voor iedereen die je nog niet kent. Wie ben je en wat is je achtergrond?

Hallo, mijn naam is Frank. Ik ben 37 jaar en ik woon in Leeuwarden. In 1999 ben ik begonnen in een klein callcenter in Leeuwarden waar ik contracten aanbood voor o.a. telecomaanbieders, verzekeringsmaatschappijen en beveiligingsbedrijven. In 2003 ben ik via een promotiebedrijf voor energiebedrijf Greenchoice gaan werken waar ik huis aan huis groene energie verkocht. De energiemarkt was toen nog maar net vrijgegeven en Greenchoice was destijds de enige 100% groene energieleverancier van Nederland. Huis aan huis energie verkopen was toen heel gemakkelijk.

Logo vergelijk.com

De zaken gingen goed en uiteindelijk ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Tegelijkertijd was internet in opkomst en steeds meer mensen maakten daar dan ook gebruik van, zo ook voor het vergelijken van de energieprijzen. Als ik aan de deur kwam, dan wilden steeds meer mensen eerst even op internet kijken om te weten of hetgeen dat ik aanbood wel echt zo goedkoop was. Maar aangezien ik niet bij de klanten aan de deur kon blijven staan, moest ik ze soms ook laten gaan. Ik verwees hen dan door naar de websites van de verschillende energieleveranciers zodat ze thuis zelf de prijzen met elkaar konden vergelijken.

Ik heb uiteindelijk een eigen website opgezet (energievergelijking.nl) waarop de websites van de energieleveranciers stonden en een contactformulier. Dit formulier konden bezoekers invullen om zodoende contact met mij op te nemen voor een afspraak. Zo hoefde ik niet meer de verschillende websites van de energieleveranciers op te schrijven. Ik verwees de klanten simpelweg door naar mijn eigen website. Zo kreeg ik langzaam maar zeker steeds meer bezoekers op mijn website en daardoor ook steeds meer aanvragen. Inmiddels is deze website verder verbeterd, rankt hij goed in Google en maken veel mensen nog altijd gebruik van de aanbiedingen.

Hoe zit jouw bedrijf eruit?

Ik geloof dat je als ondernemer je bedrijf moet dienen. In mijn geval is dat ervoor zorgen dat mijn klanten zoveel mogelijk gebruik maken van mijn websites en daarmee zoveel mogelijk voordeel kunnen behalen. Ik doe dat door veel zelf te doen en wat ik niet zelf kan, laat ik over aan geschikte personen. Door deze manier van (samen-)werken heb ik een redelijk groot netwerk opgebouwd en kan ik vrijwel alles laten maken wat ik bedenk. 

Je bent full-time affiliate. Vanaf welk moment kon je met Affiliate Marketing je brood verdienen?

Dat heeft wel even geduurd. Maar het begon eigenlijk toen ik doorkreeg hoe je zoekmachinevriendelijke pagina’s schrijft. Hierdoor werden mijn websites beter vindbaar in zoekmachines. Als ik een aanbieding plaatste op mijn websites, dan kreeg ik vrij snel een aanvraag binnen. Dat motiveerde mij om zoveel mogelijk aanbiedingen, maar ook nuttige content te schrijven. Die werden steeds vaker gebruikt waardoor ik genoeg inkomsten had om mijn vaste lasten te betalen en ook nieuwe websites op te starten.

Hoe is Vergelijk.com ontstaan en hoe lang ben je al bezig?

FrankFrank op zijn werkplek.

De domeinnaam Vergelijk.com heb ik onlangs gekocht. Voorheen was ik vooral actief op de energiemarkt, maar door de jaren heen heb ik ook vergelijkingssites gemaakt met aanbiedingen op gebied van andere vaste lasten zoals telecom en verzekeringen. Deze websites hebben updates nodig waardoor het onderhouden van deze sites nogal veel tijd in beslag nam. Hiervoor moest ik een oplossing bedenken. Dat was dus nog een extra grote vergelijkingssite, ééntje waarmee je alles kan vergelijken.

Daarvoor had ik ook een domeinnaam nodig die gemakkelijk te onthouden is en bovendien de mogelijkheid heeft om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Dat zorgt niet alleen voor veel traffic, ook zorgt dit er voor dat ik minder hoef te adverteren. Vergelijk.com was te koop en ik heb direct mijn kans gepakt. Inmiddels heb ik meerdere vergelijkers van Daisycon op de website geplaatst en komen er ook steeds meer aanvragen op binnen. Op Vergelijk.com vind je vergelijkers van energie, sim only, telefoons, verzekeringen, internet, tv en alles in 1. Ook de vakantie– en datingssitevergelijker van Daisycon zijn op Vergelijk.com terug te vinden.

Je gebruikt de vergelijkers van Daisycon, hoe is je keuze daarop gevallen?

De support is goed en er wordt graag meegedacht. De vergelijkers van Daisycon werken goed. Eigenlijk is het vanzelf gegaan. Ik ben begonnen met de telecomvergelijker die ik plaatste op GSM-topdeal.com. Deze vergelijker werkt zeer goed en zorgt voor een hoge conversie. Omdat de samenwerking mij erg goed is bevallen ben ik uiteindelijk ook de andere vergelijkers van Daisycon gaan gebruiken. Ook deze vergelijkers hebben een hoge conversie.

Wat is je strategie?

Ik heb veel verschillende vergelijkingssites. Als er een goede domeinnaam beschikbaar is, dan start ik hier een website op. De meeste van mijn websites heb ik altijd geoptimaliseerd op één of twee keywords. Vaak komen de keywords ook voor in de domeinnaam zelf. Momenteel ben ik met Vergelijk.com meer focus aan het aanbrengen. Ik gebruik de (seo) kracht van de verschillende websites waaraan ik jaren heb gewerkt om autoriteit op te bouwen voor Vergelijk.com zodat deze ook goed gaat ranken in de zoekmachines.

Vergelijk.com is een domeinnaam waarmee je alles wel kan vergelijken. In de toekomst wil ik dan ook zeker meer producten en diensten gaan vergelijken. Hoe meer hoe beter! Daarnaast wil ik ook vergelijkingssites met elkaar gaan vergelijken. Dus mocht je dit bericht lezen en heb je zelf ook een vergelijkingssite? Neem dan gerust contact met mij op om jouw website te vermelden op Vergelijk.com.

We zijn bezig met een nieuw systeem waarmee bezoekers reviews kunnen plaatsen. Zo kun je dus niet alleen vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Vergelijk.com moet een zeer brede vergelijkingssite worden. Zeg maar een combinatie van een prijsvergelijk- en reviewsite in één. Ik denk dat we in de toekomst een grote concurrent kunnen worden van de andere grote vergelijkingssites. Maar voordat we zover zijn is er echter nog wel wat werk te doen. Verder ben ik blij met de .com extensie. Want daardoor kunen we zowel Nederlandse als Belgische bezoekers bedienen. België is voor mij ook een heel belangrijke markt omdat online vergelijken daar nog niet zo ver ontwikkeld is als in Nederland. 

Vergelijk.comDe Daisycon Energievergelijker op Vergelijk.com

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Ik beantwoord e-mails, controleer of alle websites goed werken en natuurlijk kijk ik ook hoeveel en vanaf welke websites nieuwe klanten zijn aangemeld. Ik zoek naar nieuwe aanbiedingen en plaats daarover artikelen op mijn websites. Verder ben ik veel bezig met linkbuilding en artikelen schrijven op andere websites om mijn eigen websites te promoten. Soms werk ik tot diep in de nacht door. Net zo lang tot ik bereikt heb wat ik wilde. Ik denk dat dat ook mijn kracht is en dat veel affiliates zich daarin kunnen herkennen. Je moet doelen stellen en hard werken om deze te bereiken. Soms duurt dit langer dan je vooraf gedacht had, maar als je focus houdt en door blijft gaan zal je uiteindelijk je doel bereiken. 

Wat verwacht je van een affiliatenetwerk tijdens een samenwerking?

Goede ondersteuning, goede vergoedingen en natuurlijk dat de transacties goed worden gemeten.

Wat is je belangrijkste drijfveer? Waarom ben je met Affiliate Marketing begonnen?

De belangrijkste drijfveer is dat ik kan doen wat ik leuk vind, dat ik mijn eigen baas ben en vanuit huis kan werken. Vroeger was dat wel anders. Toen was ik de hele dag buiten. Weer of geen weer. Ik vertelde mijn verhaal wel honderd keer per dag. Nu schrijf ik mijn verhaal één keer op en word dit door honderden mensen per dag gelezen. Dat zorgt er weer voor dat ik geld kan (blijven) verdienen terwijl ik alweer bezig ben met nieuwe pagina’s en websites.

 

Heb je de vorige edities van het Expert Blog gemist? Geen probleem, je kunt de vorige interviews hier terug lezen:

Interview met Sander Vessies van Symbaloo
Interview met Frank Abrahams van MrKortingscode.nl
Interview met Daniël Charpentier van 1dagskoopjes
Interview met Jeroen van Oploo van Le Guide

 

Word ook publisher bij Daisycon en gebruik onze vergelijkers!

Ben jij ook enthousiast geworden door het verhaal van Frank over de vergelijkers van Daisycon? Alle informatie lees je op www.daisycon.com/vergelijkers. Meer adviezen en tips over affiliate marketing in het algemeen en publisher worden bij Daisycon vind je in de Daisycon Publisher Academy. Of wil je direct aan de slag en ook publisher worden bij Daisycon? Meld je dan hier gratis aan.