fbpx

Expert Blog – Interview met Kieszeker.nl

Auteur: Loran Stam, Channel Manager Energie & Telecom, Daisycon Nederland

Datum van publicatie:

In het Daisycon Expert Blog komen publishers aan het woord. Zij bieden een kijkje in hun achtergrond, strategie en geven tips mee voor andere publishers en adverteerders. Aan het woord is Eric Hes, oprichter van vergelijkersplatform Kieszeker.nl. Hij vertelt over de wijze waarop de samenwerking met Daisycon heeft geleid tot groei en succes.

Eric Hes heeft de afgelopen jaren met verschillende media flink aan de weg getimmerd in de wereld van affiliate marketing. Met behulp van Daisycon heeft hij zijn platformen naar een nog hogere kwaliteit gebracht. Eric deelt graag meer over de wijze waarop de samenwerking met Daisycon heeft geleid tot groei en succes.

Hoe ben je tot Kieszeker.nl gekomen?

In 2003 begon begon ik met een eigen IT-bedrijf dat in de beginjaren voornamelijk gefocust was op opdrachten uitvoeren voor klanten, zoals websites en applicaties ontwikkelen. Ik stak hier veel tijd en energie in. Het begon echter steeds meer te knagen dat anderen (klanten) succesvol waren met de applicaties die ik had gebouwd. Terwijl ik daar relatief weinig waardering voor kreeg en niet mee profiteerde van het succes. Dat wilde ik veranderen. Daarom begon ik in 2015 te experimenteren met affiliate marketing.

Van daaruit is het idee ontstaan om een informatieve website op te zetten die mensen helpt om de juiste aanbiedingen voor energie, abonnementen en verzekeringen te vergelijken en te kiezen. Ik zag in de markt veelal hetzelfde aanbod. Het voelde daarom noodzakelijk dat ik mijn product onderscheidend maakte van de rest. Met die gedachte ben ik in 2018 begonnen met Kieszeker.nl.

”Naast Daisycon werken we met nog een paar andere platforms. Daisycon biedt ons de meeste tools voor affiliate, waaronder goed converterende vergelijkers.”

Welke uitdagingen kwam je tegen?

Waar ik in eerste instantie tegenaan liep, was het maken van afspraken met de verschillende aanbieders. Om een dergelijke vergelijkingswebsite interessant te maken voor de bezoeker moet je voldoende producten van verschillende aanbieders kunnen presenteren. Maar als kleine beginnende website was andersom voor veel aanbieders mijn website nog niet echt interessant. Dat gaf in de opstartfase wat problemen.

Hoe heb je die problemen aangepakt?

Deze “kip-ei” problemen kon ik tackelen met behulp van Daisycon. Zo hoefde ik geen overeenkomsten met afzonderlijke leveranciers af te sluiten en als kleine beginnende affiliate was ik welkom bij het netwerk. Bovendien heeft Daisycon veel grote namen onder de adverteerders in veel verschillende segmenten en markten.

Een ander belangrijk voordeel was de techniek. In plaats van allerlei koppelingen met aanbieders die ieder hun eigen systeem gebruiken, hoefde ik nu alleen maar met het Daisycon platform te koppelen. Dit is technisch makkelijk opgezet en goed gedocumenteerd. Daarnaast is er goed contact met Daisycon, iets dat vooral als startende publisher erg fijn is omdat er veel kennis in huis is voor een goede opstart. Mijn contactpersoon kwam met bruikbare tips en tricks om mijn website te optimaliseren.

”We maken voor onze statistieken gebruik van ons eigen ontwikkelde systeem gekoppeld aan de uitgebreide API van Daisycon.”

Inmiddels maak ik voor steeds meer taken gebruiken van de API van Daisycon, waarmee ik updates en acties vanuit leveranciers grotendeels geautomatiseerd door kan voeren op mijn website. Ideaal. Daarnaast heb ik met gebruik van de API een eigen systeem gebouwd waarmee ik de sales die ik terugkrijg koppel aan sub-id’s, zodat ik met Google Analytics daar diverse analyses op kan uitvoeren.

Wat is je doel met Kieszeker.nl en hoe draagt Daisycon daar aan bij?

Mijn doel is om het platform nog verder te laten groeien en daarnaast nog een aantal nieuwe affiliate websites te lanceren gericht op andere producten en diensten. Daisycon helpt mij hierbij door het brede aanbod van adverteerders en de vele tools die voor affiliates zijn ontwikkeld zoals de energievergelijker en andere widgets. Deze helpen je enorm als beginnende publisher.

Benieuwd wat Daisycon voor jou kan betekenen?


Vul het formulier op deze pagina in, of neem contact op met mij!

– Loran Stam, Channel Manager, Daisycon Nederland