fbpx

Oops…

Paxz in vakblad Trav Magazine

Datum van publicatie:

Over mijn eigen privacy maak ik me nooit zo druk. Ik deel van alles op Facebook en ook in mijn columns vertelde ik u de afgelopen jaren honderduit over mijn mooie ex Bella (mijn temperamentvolle auto, ze is inmiddels verkocht en ik mis haar) en mijn tante Ina (u krijgt de groeten!).

Soms is het hooguit wat onhandig als ik weer eens een privacy-instelling over het hoofd heb gezien en al mijn virtuele vrienden de melding krijgen dat André Warringa op Spotify naar Britney Spears luistert. Oops, I did it again, denk ik dan, als ik in de settings de share-functie uitvink.

Professioneel ligt dat vanzelfsprekend heel anders. Paxz en Daisycon gaan vertrouwelijk met gevoelige informatie om en adverteerders kunnen ervan op aan dat hun gegevens én die van hun klanten niet op straat komen te liggen. Voor zover wij al over die gegevens beschikken, want daarover blijken nog altijd veel misverstanden te bestaan.

 

Onlangs sprak ik een potentiële adverteerder (hij is inmiddels bij ons gestart) die dacht dat niet alleen wij, maar ook de publisher die een boeking genereert alle boekingsgegevens kunnen inzien. Ik kon hem – en wellicht ook u nu – direct geruststellen: uw klant blijft uw klant, want onze systemen registreren wel wát er geboekt is, maar niet door wie, en dat dan ook nog eens alleen maar van de boekingen die via onze publishers tot stand komen. Wij hebben dus geen inzicht in uw totale online omzet en uw klanten blijven volstrekt anoniem.

Nu ik nog…

André Warringa
Commercieel directeur Paxz
[email protected]