fbpx

Millioner i meromsetning for liten nettbutikk: Kundecase Drømmerom

Av: Martin Solibakke, Business Development Manager Daisycon Norway (part of Linehub)

Dato for publisering:

Én av mange gamle myter rundt affiliate markedsføring er at det kun fungerer godt for større, veletablerte annonsører. Selv om veien til et salg naturligvis er kortere for en markedsledende juggernaut, så er dette en sannhet med modifikasjoner.

For snaut to år siden jaktet jeg på min første annonsør, og slo på tråden til norske Drømmerom – en liten nettbutikk med fokus på unike temasenger til barn, som årlig omsatte for omtrent fem millioner kroner. Over telefonen ble jeg møtt av en jovial eier og daglig leder. Han etablerte tidlig at han blir nedringt av selgere som tilbyr alt mulig innenfor markedsføring, og sier ‘nei, takk’ til det aller meste.

Økonomisk risikofri markedsføring

En liten nettbutikk med meget begrenset markedsbudsjett kan naturligvis ikke betale byråer i dyre dommer for annonsering og håndtering av Facebook Ads og SEM. Enhver krone skal brukes riktig, ikke kastes opp i luften hvor man håper på en god avkastning.

Derfor så Jarl tidlig verdi i det Daisycon tilbydde: I et affiliate program er alt performance-basert og derfor økonomisk risikofritt, forklarte jeg. Våre mediepartnere promoterer og genererer trafikk til Drømmerom, og de betaler en forhåndsetablert prosent av ordreverdien på de salg mediepartnerne genererer. Synligheten denne promoteringen gir er kostnadsfritt. Et klikk uten konvertering er verdiløst – så det betaler de heller ikke noe for. Daisycon tar som mellomledd heller ingen månedsgebyr eller konsulenttimer – i motsetning til markedsbyråene eiere, daglig ledere og E-commerce Managere normalt prater med.

Jarl var solgt, og dager senere var min aller første annonsør i hus. To år senere har jeg onboardet mange langt større annonsører – både på papiret og omsetningsmessig – men man glemmer aldri sin første. Og to år senere er Jarl og Drømmerom stadig en eksklusiv Daisycon annonsør.

Statistikk for affiliate programmet i 2021:

  • 850+ salg
  • Omsetning: 7.000.000 NOK
  • Kostnad: 550.000 NOK

Dette gir en ROAS på over 13 – før du kalkulerer inn de ikke-eksisterende klikk-kostnadene, månedsgebyrene og konsulenttimene til sammen pålydende 0kr.

 

Vi ønsket å høre med Daglig Leder, hva hans tanker var om affiliate som markedskanal og Daisycon som samarbeidspartner.

Hvilke forventninger hadde du til samarbeidet for to år siden, og har vi innfridd de?

Drømmerom hadde ikke så store forventninger men håpet å generere noe salg gjennom denne kanalen. Vi hadde ingen tidligere erfaringer med affiliate, men kostnadsmodellen var appellerende. Daisycon og affiliate som kanal har levert mye bedre omsetning enn det vi hadde håpet på. Så alt i alt er vi veldig fornøyde med denne type markedsføring.

Som en mindre nettbutikk har Drømmerom et begrenset markedsbudsjett. Hva tenker du om affiliate-modellen om at alt er på ren performance – dere betaler kun pr. salg uten andre kostnader?

Det aller viktigste for oss er å ha kontroll på pengene vi bruker på markedsføringen da vi tidligere gjennom andre samarbeidspartnere ble lovet masse, men omsetningen uteble. Her hos Daisycon føler vi at forventningene var små men at vi hadde full kontroll på markedsføringen mht kostnad. ROAS er konstant, vi betaler kun en prosent av ordreverdien som vi selv bestemte – og der er ingen andre kostnader involvert.

Kan du anbefale affiliate som markedskanal for andre små- og mellomstore nettbutikker – og hvilke overveielser mener du andre nettbutikker skal ta før de starter et affiliate program?

Jeg ville anbefale alle mindre og mellomstore nettbutikker som vil ha kontroll på markedsføringen mht hva de bruker og får tilbake å teste ut denne type markedsføring. Den største fordelen er at vi ikke trenger å bekymre oss for stort forbruk uten resultater. På nettsiden www.drommerom.no har vi fått økt salg og fortjeneste grunnet samarbeidet med Daisycon.

Et affiliate program krever svært lite teknisk fra annonsørens side. Daisycon har en teknisk integrasjon med de fleste netthandels-plattformer, som betyr at implementering av tracking pixel er smertefritt. I de fleste tilfeller kan annonsørens affiliate program starte opp innen 48-72 timer.

Er du interessert i å vokse din nettbutikk via et affiliate program hos Daisycon?

Kontakt meg for en uforpliktende prat om mulighetene.
Martin Solibakke, Business Development Manager Norway Daisycon (part of Linehub)
+ 47 919 20 305