fbpx

Birk Sport: Fra konkurs til rekordomsætning og overskud

Af Martin Solibakke, Business Developer Daisycon Nordic

Dato for lanceringen:

I Januar 2020 kom nyheden om, at Birk Sport var gået konkurs. Familiefirmaet, som havde været en rendyrket specialbutik indenfor cykler siden før årtusindskiftet måtte lukke efter et tocifret millionunderskud i 2019.

Da Norgård-familien senere opkøbte boet og skulle have Birk Sport på benene igen, var deres strategi at fokusere på de mest rentable butikker fra før konkursen samt webshoppen.

Webshoppen skulle vokse og blive til en større del af forretningen, samtidig med at god omsætning ikke skulle blive på bekostning af firmaets rentabilitet. For at opnå dette, lancerede Birk Sport i april 2020 sit første affiliate program nogensinde – eksklusivt hos Daisycon.

Vækst uden økonomisk risiko

Eftersom den eneste udgift forbundet med affiliate markedsføring er den forhåndsetablerede procent af ordreværdien på de salg, som genereres af affiliate netværkets mediepartnere, risikerer Birk Sport som annoncør aldrig at bruge for mange annoncekroner i forhold til den omsætning, der kommer ud af det – da en fast procent betyder fast ROAS. Dette er naturligvis en attraktiv model for en webshop med vækstambitioner, der samtidig har en konkurs frisk i erindringen.

“I ti år har jeg talt med sælgere i firmaer, som lover guld og grønne skove, men hvor vi som kunde har måttet løbe hele risikoen selv – uden at noget firma har kunnet vise resultater over tid. Det, Daisycon derimot tilbyder, er en vældig attraktiv og langsigtet model, og en win-win for alle parter.”
– Martin Norgård Vermundsberget, Birk Sport

Mens størstedelen af Daisycons e-handelskunder har højsæson i Q4, har Birk Sport sin højsæson i forårs- og sommermånederne. Daisycon har sikret maksimal synlighed for Birk Sport ved at aktivere et bredt spektrum af relevante mediepartnere, som promoverer dem aktivt;
Viatrumf tilbyder Trumf-bonus for køb på webshoppen, norske netaviser har skrevet content-artikler om årets elcykler, mens nøje udvalgte CSS-partnere har løftet Birk Sport til nye højder på Google Shopping. Alt dette har Daisycon taget sig af, mens Norgård-familien har kunnet fokusere på andre dele af forretningen.

Læs vores blog om brugen af Google CSS partnere i affiliate programmet her

“Systemet er enkelt at bruge, og Daisycon er nemme at arbejde sammen med. Vi har løbende en god dialog, og vi når bredt ud til vores målgruppe, uden at vi selv skal bruge så meget tid på det.”
– Martin Norgård Vermundsberget, Birk Sport

Et godt produktfeed = Alfa omega

I det første år var et mangelfuldt produktfeed en udfordring, men i marts fik Daisycon adgang til et langt bedre produktfeed fra Birk Sport. Dette blev belønnet fra sammenligningssider og CSS-partnere i vores netværk med en seksdobling af omsætningen i Birk Sports affiliate program fra marts til april, og siden har affiliate programmet genereret en millionomsætning for Birk Sports webshop hver måned.

Halvandet år efter konkursen lægger Birk Sport an til at ramme en omsætning på mellem 83 og 85 millioner i 2021, med et driftsresultat på ca. 13 millioner. Hvor webshoppen omsatte for 9,5 millioner i 2020, vil de lande på ca. 24 millioner, når året er omme.

Faktaboks: Birk Sports affiliate program i 2021

  • Salg: 1700+
  • Omsætning: 9.000.000kr
  • Udgifter: 650.000kr

Dette giver en ROAS på godt over 10, og uden andre omkostninger.

Vi ønskede at høre fra Birk Sport selv om deres tanker om affiliate, samarbejdet indtil videre, og hvordan de har oplevet det.

I har været igennem et par intense år. Hvordan går det?

Etter en lang periode med finansielle problemer er vi nu i en bedre position end nogensinde. Hvor 2020 var investeringens år, skulle webshoppen i år skinne og nå nye højder. Det har den gjort, samtidig med at vi fokuserer på at være en dygtig specialbutik, hvor faglig viden og service er i centrum. Det giver vores kunder tryghed, og vi oplever en kraftig efterspørgsel på vores produkter. – Martin Norgård Vermundsberget, Birk Sport

I er startet med affiliate markedsføring for første gang ovenpå konkursen. Hvordan oplever I samarbejdet?

I Birk Sport har vi fokuseret på rentabilitet og løsninger, som giver afkast over tid. Vi vidste på forhånd, at ‘no cure, no pay’-modellen var attraktiv, men Daisycon har leveret ekseptionelt godt og over al forventning – både når det kommer til resultater, proaktivitet og håndtering af Birk Sport som brand.

Vi er meget tilfredse med, at vi valgte Daisycon, og kan helt ærlig sige, at I er vores vigtigste mediepartner her i 2021.

Kan du anbefale andre webshops at starte med affiliate markedsføring hos Daisycon?

Ja, jeg kan på det stærkeste anbefale affiliate til webshops, som ønsker resultater med kontrollerbare udgifter. Daisycon har et bredt netværk med nogle virkelig store aktører, samtidig med at vi ikke behøver at bruge ret meget tid på affiliate programmet, fordi det fra vores side kører af sig selv.

Hvad er vejen videre for Birk Sport?

Vi skal bygge videre på det, som har været et vældig positivt år for os. Vi ser et enormt potentiale for videre vækst, og for webshoppen er ‘sky’s the limit’ med de investeringer, vi foretager, vores dygtige ansatte og Daisycon som partner. Vi vil fortsætte vores fokus på omni-channel med stærk fagkompetance og stor viden i vores fysiske butikker og med en sømløs købsrejse og tekniske løsninger i vores webshop.

Daisycon er glade for det gode samarbejde med Birk Sport og ser frem til fortsættelsen.

Læs mere:

Vil du vide mere? Tag fat i os!

Vil du gerne vide mere om, hvilke muligheder der er for netop din webshop? Kontakt mig, og vi vil diskutere mulighederne for din virksomhed.

– Michael Deleuran, Daisycon Nordics