fbpx

Affiliprint en Sovendus versterken positie Scandinavische markt met overname Northway

Persbericht

Datum van publicatie:

Almere, 25 maart 2021 – Insert marketingbureau Affiliprint en check-out specialist Sovendus nemen in een gezamenlijke transactie het Zweedse e-commerce netwerk Northway over. Het in Stockholm gevestigde Northway wordt hiermee onderdeel van marketingcollectief Linehub, waar Affiliprint en Sovendus sinds 2019 grotendeels onder vallen. Met de overname en uitbreiding van activiteiten versterkt Linehub haar positie in de Scandinavische markt.

Northway verbindt toonaangevende e-commerce bedrijven met het platform BOOMERANG by Northway, een medianetwerk dat partnerships tussen webshops afsluit via een affiliatemodel. Daarnaast richt Northway zich op consumenten via Insert Marketing: promotionele print bijlagen in e-commerce pakketten.

De activiteiten van Northway worden tussen Affiliprint en Sovendus onderverdeeld. Affiliprint neemt de insert marketing over en breidt daarmee haar internationale netwerk verder uit. BOOMERANG by Northway wordt onderdeel van Sovendus, die dankzij de overname haar platform en dashboard in het Zweeds lanceert. Zowel Affiliprint als Sovendus blijven samenwerken met Northway oprichters Fredrik Lexmon en Jonas Palmqvist.

Sovendus als Affiliprint kijken uit naar de uitbreiding naar Scandinavië. “De e-commerce in Scandinavië is altijd zeer geavanceerd geweest, met brede acceptatie door consumenten en de aanwezigheid van sterke, nationale en internationale winkels en merken. Een perfecte omgeving waarin de technologie en het netwerk van Sovendus een meerwaarde betekent voor partners.” Aldus Oliver Stoll, oprichter en CEO Sovendus. Ron Thomassen, Managing Director van Affiliprint vult aan: “We hebben in het verleden altijd succesvol met Northway samengewerkt. Onze gedeelde ambities om klanten op volledig internationale schaal te bedienen heeft ons tot deze overname gebracht.”

Ook Northway is blij met de overname, stelt oprichter Frederik Lexmon. “Onze passie is altijd geweest om e-commercebedrijven binnen en buiten Scandinavië te laten groeien. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Sovendus en Affiliprint en kijken er naar uit om nieuwe en bewezen technologieën introduceren bij onze gewaardeerde partners.”

Marko Dobroschelski, CEO Linehub: “We zien deze overname als een geweldige kans om zowel de samenwerking te versterken als klanten nieuwe en state-of-the-art oplossingen te bieden voor het werven van klanten.”

Over Linehub

Linehub is een collectief van marketingbureaus en vindt zijn oorsprong in 2000. Linehub bestaat uit Affiliprint, Conversive en Daisycon en kent een nauwe samenwerking met Sovendus in Nederland en België. Door intensief samen te werken kunnen ze klanten nog beter helpen betekenisvolle brand partnerships aan te gaan binnen het netwerk. Linehub biedt haar diensten wereldwijd aan, vanuit kantoren in 8 landen.