fbpx

CASE: Emma Matras x De Volksjury: Hoe zet je een podcast in voor jouw affiliate programma?

Datum van publicatie:

Een goed partnerschap komt soms uit onverwachte hoek. Wist je dat ook podcasts een affiliate programma succesvol kunnen promoten? Dit bewijzen Emma Matras en De Volksjury.

Trouwe luisteraars van de Vlaamse true crime podcast De Volksjury hebben ongetwijfeld het afgelopen jaar de naam Emma Matras horen vallen. Het resultaat van een vruchtvolle samenwerking maar wat is de succesformule van dit partnerschap?

Authenticiteit als hoofdingrediënt

Hoe promoot je als podcast het beste een product? Simpelweg jezelf zijn! Trouwe luisteraars herkennen meteen de tone of voice van een podcast. Wanneer deze niet authentiek is, slaat de boodschap niet aan.

Aan authenticiteit is absoluut geen gebrek bij De Volksjury hosts Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck. Zij ontvingen beide enkele producten van Emma Matras, die ze eerlijk mochten beoordelen. In de podcast vertellen ze enthousiast over hun persoonlijke slaapervaring. Als luisteraar word je meegenomen, alsof je zelf tussen de lakens ligt. Alleen met audio helpen de hosts de luisteraar om de perfecte slaapervaring te visualiseren, waarbij de kracht van authenticiteit duidelijk naar voren komt.

Voeg een sterke incentive toe

Podcasts bevinden zich, net als andere content publishers, in de upper funnel. Hierdoor zijn ze sterk in het creëren van brand awareness. Hoe zorg je er dan voor dat er toch geconverteerd wordt? Als podcast host kan je een boodschap zo authentiek mogelijk brengen. Toch is het aan de adverteerder om ook een interessante incentive te voorzien.

Wie goed oplette bij het beluisteren van De Volksjury podcast, hoorde de promoties van Emma Matras voorbij komen in periodes zoals Black Friday en de winter- en zomersolden. Dit is uiteraard geen toeval, maar een strategische beslissing. Tijdens deze relevante verkoopperiodes gaf Emma Matras hoge kortingen op een groot deel van hun aanbod.

Luisteraars van De Volksjury kregen ook steeds een promotiecode te horen, maar liefst 5% extra korting boven op de soldenprijzen. De promotiecode “DEVOLKSJURY5” was exclusief voor luisteraars van De Volksjury.

“”Het gebruik van een exclusieve promotiecode hielp ons om de luisteraars te laten zien dat we een sterk partnerschap hebben opgebouwd met de podcast. Door onze code te gebruiken, beseffen ze dat deze aanbieding speciaal voor hen is gemaakt. De Volksjury case toont aan dat een langdurig partnerschap ons kan helpen om het vertrouwen van de luisteraars in ons merk efficiënt te vergroten.”
Emma Hamoudi-Demay, Emma Matras

Testen is de boodschap

De Volksjury is één van de meest beluisterde podcasts in België. Hun publiek bestaat voor het grootste deel uit vrouwen met diverse leeftijden. Dit doelpubliek stemt perfect overeen met het belangrijkste doelpubliek van Emma Matras.

Dag en Nacht Media, het mediabedrijf achter De Volksjury, heeft een brede waaier aan podcasts onder hun regie, elk met hun eigen thema’s en doelpubliek. Emma Matras testte samenwerkingen met verschillende podcasts. Uiteindelijk bleek de match met de luisteraars van De Volksjury onovertroffen.

Als adverteerder is het dus belangrijk dat je het doelpubliek van de podcast matcht met die van jouw merk. Wil je graag een nieuw doelpubliek bereiken, dan is testen de boodschap!

Voor herhaling vatbaar? Absoluut!

Door het succes van de eerste samenwerking tijdens Black Friday 2022, werd er besloten om een lange termijn samenwerking aan te gaan. Een goede beslissing, zo blijkt. Na de tweede samenwerking tijdens de wintersolden van 2023 mat Daisycon maar liefst 4 keer meer transacties dan tijdens Black Friday 2022.

Emma Matras is ondertussen top of mind bij het publiek van De Volksjury. Het bewijs dat herhalen werkt en dat duurzame, juist gekozen samenwerkingen een krachtiger effect hebben dan eenmalige samenwerkingen.

Wanneer de volgende sponsoring plaatsvindt? Dat hoor je binnenkort in De Volksjury!