fbpx

Daisycon breidt campagnesuggesties verder uit: slimme techniek maakt inhoudelijke match

Daisycon Connect: match tussen adverteerders en publishers

Datum van publicatie:

Daisycon presenteert een inventieve uitbreiding van haar campagnesuggesties voor publishers. Hierdoor wordt het voor individuele publishers nog eenvoudiger en efficiënter om de voor hen optimale adverteerders en campagnes te vinden. De campagnesuggesties zijn een belangrijk onderdeel van Daisycon Connect, een verzameling oplossingen gericht op het verbinden van adverteerders en publishers die relevant voor elkaar zijn. Het op deze manier gerichter bereiken van de juiste doelgroep op het juiste moment leidt veelal tot een hogere conversie.

Information retrieval (IR) staat aan de basis van deze innovatieve campagnesuggesties. Door middel van inhouse ontwikkelde techniek worden media van publishers en websites van adverteerders op overeenkomsten beoordeeld. Dit wordt vervolgens uitgedrukt in een voor elke publisher unieke score per campagne, opgebouwd uit een serie variabelen. Affiliate marketing evolueert zo van een ´ambachtelijke´ dienst tot een geautomatiseerde, data driven dienst.

Verdere innovaties

Daisycon gelooft in een verdere groei van performance based online marketing en zorgt ervoor, door continu te innoveren, dat adverteerders en publishers hier optimaal van kunnen profiteren. Deze update van Connect volgt direct op de lancering van de vernieuwde API voor publishers en adverteerders, waarmee data wordt verwerkt en processen geautomatiseerd worden. Zo kunnen adverteerders onder andere het keuren van transacties nu nog makkelijker integreren in hun eigen backoffice. Daisycon was met deze innovaties aanwezig op de Webwinkel Vakdagen 2015.

Unieke score Daisycon Connect

Onderstaande screenshots tonen de unieke scores van de campagnesuggesties. Hetzelfde campagne-overzicht binnen de categorie Telecom wordt getoond aan twee verschillende publishers. De campagnes hebben voor beide publishers een unieke score. Deze score is opgebouwd uit een reeks variabelen, waaronder nu ook een inhoudelijke match van de website van de publisher en adverteerder. Publishers zien zo in één oogopslag welke campagnes voor hen optimaal zijn om te promoten.

Meer weten over hoe ook u kunt profiteren van deze en volgende innovaties? Bekijk meer informatie over adverteren of publisher worden via Daisycon.