fbpx

Daisycon start met affiliate campagnes in Luxemburg

Auteur: Annelies Tans, Senior Channelmanager

Datum van publicatie:

Een groot voordeel van werken met een internationaal affiliate netwerk als Daisycon, is de kans om ook gemakkelijk nieuwe markten te betreden. In de zomer van 2020 heeft Daisycon België daarom samen met enkele publishers en adverteerders de eerste stappen in Luxemburg gezet.

Luxemburg heeft een bescheiden, maar niet te onderschatten, aandeel binnen de Benelux. Zo’n 93% van de bevolking is online, wat boven het Europees gemiddelde ligt (bron: Emerce)

Ons team in België heeft zicht verdiept in deze markt en kan adverteerders en publishers ondersteuning bieden bij hun groeidoelstellingen. In dit blog geef ik daarom een aantal praktische tips om je voor te bereiden op promotie in Luxemburg.

Underdog

Luxemburg wordt vaak als underdog weggelaten uit marketingactiviteiten. De bekende redenen zijn: het is onbekend terrein, de relatief kleine markt lijkt verwaarloosbaar, of adverteerders spreken de taal niet goed (genoeg). Er ligt echter wel degelijk potentieel om groei te realiseren voor zowel adverteerders als publishers.

De Luxemburgse markt heeft de afgelopen 5 jaar een stabiele groei gekend, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 10%.(bron: Statista)

Om succesvol internationaal te groeien is het daarom van belang om te lokaliseren. Kies je bijvoorbeeld voor Franse of Duitse communicatie? Met de diepgaande lokale kennis en jarenlange ervaring van Affiliate Marketing, helpt ons team je gemakkelijk en snel op weg.

Dezelfde inzet, meer resultaat

Voor merken die al actief zijn op de Waalse, Franse of Duitse markt, is de stap eigenlijk bijzonder klein om ook de Luxemburgse markt te bedienen. Ook bij Daisycon is het, door middel van een simpele klik, gemakkelijk om de actieve affiliate campagnes op Luxemburg te targeten. Daarnaast kan je gebruikmaken van dezelfde statistieken en materialen. Op die manier kunnen publishers, met bereik in Luxemburg, meehelpen aan het realiseren van je groei.

Heb je een aparte website voor Luxemburg? Nog beter! Zet een eigen affiliate campagne op met volledige focus op Luxemburg. Het grote voordeel is dus dat je al jouw markten en campagnes in eenzelfde plek kunt beheren én hiervoor internationale publishers kunt inzetten. Hiernaast begeleidt een team van ervaringsdeskundigen je met het beheren en optimaliseren van deze campagnes.

5 vragen die je jezelf moet stellen voordat je de Luxemburgse markt kunt betreden:

  1. Inventariseer eerst wat je reeds hebt: Heb je meerdere websites voor meerdere markten? Of misschien één website met verschillende taalinstellingen? Voor een .lu domein kan gemakkelijk een aparte Luxemburgse campagne opgezet worden, maar Luxemburg kan evengoed getarget worden vanuit een (bestaande) .fr-, .de- of .be-website.
  2. Promotiemateriaal ontwikkelen of recyclen: Beschik je over promotiemateriaal wat publishers kunnen inzetten? Frans en/of Duits promotiemateriaal is cruciaal voor de Luxemburgse markt. Denk daarbij ook aan een uitgebreide productfeed, met onder meer productkenmerken die publishers kunnen benutten.
  3. Ditributie: Kunnen jouw producten of diensten in Luxemburg geleverd worden? Zijn de betaalopties afgestemd op deze lokale markt? Kan de customer support in het frans/duits worden aangeboden?
  4. Betaalmethode: Heb je nagedacht over de betaalmethode van jouw nieuwe Luxemburgse klanten? Wordt jouw betaalmethode in je webshop bijvoorbeeld ondersteunt door Luxemburgse banken? Creditcards worden in Luxemburg opvallend meer gebruikt als betaalmiddel in vergelijking met bijvoorbeeld België of Nederland.
  5. Marktkennis: Is de Luxemburgse markt klaar voor jouw product of service? Ondanks het grote potentieel voor de meeste adverteerders, zijn er enkele sectoren die het opvallend goed doen online erg goed doen in Luxemburg. Denk bijvoorbeeld aan luxury brands, zoals horloges en sieraden. Ook boeken, huishoud-en elektronicaproducten scoren goed. Neem contact met mij op.

Ben je al actief als publisher?

Ook voor publishers zijn er mooie kansen voor deze markt. Wellicht heb je als Waalse, Franse of Duitse publisher al wat verkeer uit Luxemburg op je webshop. Neem eens onder de loep hoe je deze traffic kan verhogen en ook je Luxemburgs aanbod kunt uitbreiden. Misschien is het wel een idee om in een .lu domein te investeren?

Als je al internationaal actief bent als publisher, bijvoorbeeld als Google Shopping Partner of als SEA publisher, loont het wellicht de moeite om je activiteiten uit te breiden naar ons kleine buurland.

Wil je meer weten over promotie in Luxemburg?

Neem contact met mij op en ik bespreek graag de mogelijkheden met je!

Annelies Tans, Senior Channel Manager Belgium, Daisycon (part of Linehub)