fbpx

Expert Blog – Interview met Blackfridayshoppen

Interview met Didier Fafié en Mathias Hornstra, eigenaren van blackfridayshoppen.be & blackfridayshoppen.nl

Datum van publicatie:

In het Daisycon Expert Blog komen publishers aan het woord. Zij bieden een kijkje in hun achtergrond, strategie en geven tips mee voor andere publishers en adverteerders. In de aanloop naar Black Friday & Cyber Monday, hét grote jaarlijkse e-tailevent, interviewen we Mathias Hornstra en Didier Fafié, eigenaren van iExist (blackfridayshoppen.nl en blackfridayshoppen.be).

Voor de lezers die je niet kennen: vertel eens iets over blackfridayshoppen.nl en de organisatie erachter, iExist?

Wij houden ons als iExist voornamelijk bezig met het ontwikkelen van websites, webshops en het uitvoeren van online marketingactiviteiten als SEO, SEA en social media. Enkele jaren geleden zijn wij bij wijze van experiment begonnen met een paar affiliate websites. De kennis over websites en SEO hadden we al in huis. Hierdoor was het vrij eenvoudig om in korte tijd een aantal affiliate websites op te zetten en succesvol te maken. Inmiddels hebben wij zo’n 30 affiliate websites.

Twee jaar geleden ontdekten wij het fenomeen “Black Friday”. We zagen kansen liggen die we met beide handen hebben aangepakt. Ook zagen we dat Black Friday in België steeds bekender werd. Om deze reden hebben we één jaar na de Nederlandse versie ook blackfridayshoppen.be gelanceerd.

Jullie zijn momenteel dus actief in Nederland en België. Zien jullie een gelijkenis of juist een verschil in consumentengedrag, specifiek tijdens Black Friday?

blackfridayshoppen.nlNederland en België verschillen in meerdere opzichten van elkaar. Nu richten wij ons in België enkel op Vlaanderen, dat maakt het voor ons al wat eenvoudiger. Toch maken wij gebruik van partners in België om onze Belgische website zo volledig mogelijk te krijgen. Als Nederlander mis je bijvoorbeeld kennis van de taal en cultuur van Vlaanderen. Door gebruik te maken van een Vlaamse tekstschrijver proberen wij onze website zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de verwachting van de Belgische bezoeker.

Uiteindelijk is het doel van de Nederlandse en Belgische bezoeker hetzelfde: de beste deals vinden. Wat dat betreft zien wij voornamelijk overeenkomsten tussen Nederland en België. Zo zijn Apple, Elektronica, Gaming en Fashion in beide landen de populairste categorieën.

Zie je nog ontwikkelingen of trends als het gaat om Black Friday ?

Black Friday is inmiddels zo bekend dat je er als adverteerder niet meer omheen kunt. Dit maakt het echter ook lastig om tijdens Black Friday de aandacht van de consument te krijgen. Er is daarnaast een groeiende interesse vanuit consumenten voor dit e-tailevent. Daarom verwachten wij ook dit jaar weer een toename in bezoekersaantallen en transacties.

Daarnaast valt Black Friday dit jaar vlak voor Sinterklaas. Om deze reden verwachten wij dat een aantal adverteerders Black Friday eerder van start zal laten gaan, om bijvoorbeeld meer tijd te winnen voor het bezorgen van de bestellingen. Denk bijvoorbeeld aan ‘’Blue Friday’’ van Coolblue in 2017. Coolblue begon toen een week voor Black Friday al met aanbiedingen. Hiermee was Coolblue echt onderscheidend.

Adverteerders doen hun best om tijdens deze periode optimaal in de spotlights te staan. Hoe kan een website als Blackfridayshoppen.nl hier een belangrijke rol in spelen?

Ook dit jaar hebben we ervoor gekozen om veel winkels toe te voegen aan onze Black Friday websites. Zo kunnen we de bezoekers een zo goed mogelijk overzicht bieden van alle gave Black Friday acties. In het winkeloverzicht hebben wij dit jaar een filter toegevoegd, waardoor het nog makkelijker is om een specifieke winkel te vinden. Dit draagt bij aan een betere conversie. Naast de aparte pagina’s per winkel en het winkeloverzicht, hebben we een aantal plekken gecreëerd waar adverteerders extra in de spotlights kunnen staan. Deze plekken zijn in te kopen door middel van een fixed fee.

Heb je interesse in meer exposure via een platform als Blackfridayshoppen.nl en Blackfridayshoppen.be? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Daisycon.

Je geeft aan dat exposure tijdens een event als Black Friday vaak in te kopen is middels een fixed fee. Waarom is dat en wat is het grote voordeel voor een adverteerder?

In principe laten wij elke adverteerder toe in ons winkeloverzicht, mits de adverteerder daadwerkelijk Black Friday of Cyber Monday acties heeft en relevant is voor onze bezoekers. Naast dit winkeloverzicht hebben wij enkele exclusieve posities. Deze posities staan garant voor aandacht van onze bezoekers. Logischerwijs zorgen deze posities dan ook voor de beste resultaten, namelijk meer kliks resulterend in meer transacties. Vandaar dat hier een fixed fee voor wordt gevraagd. Door de vele posities is er voor vrijwel elke adverteerder en voor elk budget een positie beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van Daisycon als partner tijdens een commercieel event als Black Friday?

Daisycon is erg fijn om mee te werken door de snelle en duidelijk communicatie. Daarnaast heeft Daisycon natuurlijk een groot aanbod aan adverteerders. Op deze manier is het voor ons als publisher erg fijn werken. We kunnen vanaf één platform vele partners bedienen in verschillende landen.

Hebben jullie plannen om naast Nederland en België nog andere markten te bedienen?

Het succes van een goede Black Friday promotie valt of staat met de actie die wordt uitgezet. We zien nog altijd veel adverteerders die meedoen om maar mee te doen, maar dan blijft het succes vaak uit. Om indrukwekkende resultaten neer te zetten tijdens Black Friday, is het belangrijk om met een uitzonderlijk goede of unieke actie te komen. Wanneer je dezelfde korting geeft als de concurrent, of een korting die elke maand sowieso al beschikbaar is, blijven spectaculaire resultaten naar alle waarschijnlijkheid uit.

Kopen jullie zelf ook iets tijdens Black Friday?

Het leuke van Blackfridayshoppen.nl is dat wij alle aanbiedingen meekrijgen. Als we een leuke aanbieding of actie voorbij zien komen, dan overwegen we zeker om daar gebruik van te maken. Dit zal dan waarschijnlijk iets in de categorie elektronica zijn of iets voor in huis.

Geïnteresseerd in extra exposure tijdens Black Friday? Kijk ook op onze speciale dealspagina (MyDaisycon) voor het volledige overzicht aan deals.

Heb je nog geen publisheraccount? Maak die dan hier gratis aan en begin ook met de promotie van adverteerders uit het netwerk van Daisycon.