fbpx

Expert blog: interview met Maxenta

Interview met Thomas Loyens, oprichter van Maxenta

Datum van publicatie:

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarmee ook de wintersolden in België, een terugkerend (online) retailfenomeen. Ter voorbereiding op dit commerciële hoogtepunt spreken we daarom met Thomas van Maxenta (van o.a. kortingvandedag.be en pretparkdeals.be). Hij geeft een kijkje in de strategie en tips en tricks voor publishers en adverteerders.

Voor onze lezers die je niet kennen, kan je je even voorstellen?

Zeker! Ik ben Thomas Loyens, oprichter van Maxenta. Wij zijn sinds 2015 actief met o.a. kortingvandedag.be en pretparkdeals.be. Ondertussen hebben we meerdere websites in ons beheer en proberen we door te groeien.

De (winter)solden staan weer voor de deur. Wat verwacht je van de Solden dit jaar?

De soldenperiode blijft toch een zéér interessante koopjesperiode in België.
Met kortingvandedag.be zetten we sinds het begin fel in op de wintersolden. We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de noden van onze bezoekers én ook onze adverteerders extra in de spotlight te plaatsen. Sinds enkele maanden hebben we ook wintersolden.be opgestart. We merkten dat er nood was aan éénduidige informatie. Het concept ‘wintersolden’ is een sterk concept in België, wij willen met deze website dé nummer 1 autoriteit zijn.

Hoe lang op voorhand starten jullie met voorbereidingen voor de wintersolden?

Na de zomersolden in juli, proberen we in augustus even te bekijken wat er goed gelopen is en wat er beter kon. Vanaf september beginnen we al aan voorbereidingen voor de wintersolden in januari. We doen voorstellen naar adverteerders toe en proberen de juiste deals op de juiste plek te krijgen. Bij wintersolden.be gaan we een stap verder en proberen we ook lokale handelaars in de picture te plaatsen.

Wat kunnen jullie voor adverteerders betekenen tijdens de solden?

De soldenperiode zorgt voor een verhoogde interesse in kortingvandedag.be. We merken steeds méér bezoekers, betere open rates van onze mailings en betere response op onze marketing acties in het algemeen tijdens deze periode. Adverteerders kunnen meesurfen op deze golf door specifieke spots te claimen. Wij hebben daar specifieke pakketten voor. Ook bij wintersolden.be liggen er mogelijkheden. Mensen die info zoeken rond de wintersolden komen vrijwel altijd bij ons terecht. Wij kunnen adverteerders visibiliteit aanbieden tijdens die zoektocht.

Wat is het voordeel om met Daisycon samen te werken tijdens de solden?

Daisycon zet goed in op promoties tijdens bepaalde periodes. Zo maken ze steevast een overzicht van acties tijdens bijvoorbeeld solden of black friday. Dat maakt het alvast een stuk gemakkelijker. Verder zijn de medewerkers van Daisycon duidelijk gebriefd om proactief op zoek te gaan naar samenwerkingen. En dat is een duidelijke win-win samenwerking: meer adverteerders die méér exposure krijgen en dus meer omzet voor alle partijen.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Maxenta?

Wij proberen te groeien op verschillende manieren: bestaande concepten versterken, bestaande concepten lanceren in andere landen én nieuwe projecten uit de grond stampen. Dat zorgt voor extra werk, maar ook extra enthousiasme langs onze kant. Recent hebben we Luiergids.be gelanceerd. Als toekomstige vader bouw ik met mijn bedrijf oplossingen die mijn gezin verder helpen en hopelijk ook andere gezinnen in België. En dat is een heel fijne gedachte.

Heb je nog geen publisheraccount? Maak die dan hier gratis aan en begin ook met de promotie van adverteerders uit het netwerk van Daisycon.

Geïnteresseerd in extra exposure tijdens de wintersolden? Kijk ook op onze speciale dealspagina (MyDaisycon) voor het volledige overzicht aan deals.

Heb je nog geen publisheraccount? Maak die dan hier gratis aan en begin ook met de promotie van adverteerders uit het netwerk van Daisycon.