fbpx

Expert Blog: interview met Deals.be & Acties.nl

Speciale Black Friday / Cyber Monday editie: interview met Acties.nl & Deals.be

Datum van publicatie:

In het Daisycon Expert Blog komen publishers aan het woord. Zij bieden een kijkje in hun achtergrond, strategie en geven tips mee voor andere publishers en adverteerders. In de aanloop naar Black Friday & Cyber Monday, hét grote jaarlijkse e-tailevent, interviewen we Vince Franke, oprichter en Managing Director van Franke Media (Acties.nl en Deals.be).

Voor de lezers die je niet kennen: vertel eens iets over jezelf, Acties.nl en Deals.be?

Mijn naam is Vince Franke, eigenaar van Franke Media, waaronder de kortingssites Acties.nl en Deals.be vallen. Acties.nl is vier jaar geleden opgericht en is inmiddels de grootste kortingssite van Nederland. Het idee is eigenlijk voortgekomen uit eerdere projecten, waar we erachter kwamen hoeveel vraag er is naar online kortingen en aanbiedingen in Nederland. Er waren op dat moment al meerdere soortgelijke concepten beschikbaar, maar hierin was naar mijn idee nog genoeg ruimte voor verbetering. Uiteindelijk besloten we het professioneel aan te pakken en we hebben de domeinnaam Acties.nl aangeschaft en hierbij een professionele website ontwikkeld. Deals.be is ontstaan uit het succes van Acties.nl. Omdat we merkten dat de kortingscodewebsites in België nog wat achterliepen, wilden we het succesvolle concept van Acties.nl uitrollen in België. Deals.be was geboren! The rest is history!

Black Friday staat weer voor de deur. Wat verwacht je dit jaar van Black Friday ten opzichte van de afgelopen jaren?

acties.nlNet als voorgaande jaren verwachten we dat Black Friday ook dit jaar weer groter wordt. Je kunt als adverteerder eigenlijk niet meer om dit shopping evenement heen. De meeste partijen zijn inmiddels ook tot dat besef gekomen. Ik verwacht dat wij dit jaar voor het overgrote deel van onze partners op Acties.nl en Deals.be (1.000+) een Black Friday actie kunnen pushen richting de consument. Consumenten kunnen rekenen op nóg hogere kortingen, omdat adverteerders met steeds betere acties moeten komen om op te vallen tijdens deze dagen.

De periode waarin men zich bezighoudt met Black Friday lijkt ieder jaar langer te worden. Zijn jullie dit jaar ook eerder begonnen met de voorbereidingen voor Black Friday?

Zeker, dit is een trend die we al jaren zien. Dit jaar maakten wij in Nederland al in juni onze eerste Black Friday deal met een adverteerder, nog weer eerder dan vorig jaar. Voor onze Belgische website werd de eerste deal een maand later gemaakt. Om op prominente posities zichtbaar te zijn bij publishers tijdens Black Friday is het zaak om er op tijd bij te zijn, omdat er vaak slechts beperkte posities beschikbaar zijn. Bij ons draait het accountmanagement al maanden overuren om alles in te plannen en gereed te maken voor wat voor ons hét hoogtepunt van het jaar is!

Zie je nog nieuwe ontwikkelingen of trends in de markt als het gaat om Black Friday?

Wat de voorgaande keren zagen en ook dit jaar gaan zien is dat Black Friday steeds meer een shoppingweek wordt. Ik verwacht dat het dit jaar nog meer het geval zal zijn in Nederland, omdat Sinterklaas nu vrij snel na Black Friday valt en het daarmee wat riskant is om pas online inkopen te doen in het weekend ervoor. De ervaring leert wel dat de beste Black Friday deals echt op de vrijdag zelf online komen. Dus als je echt de allerbeste deal wilt scoren, is het aan te raden om heel even geduld te hebben!

In België hebben jullie Deals.be. Hoe leeft Black Friday in België en zie je daar nog veranderingen?

België loopt qua e-commerce achter op Nederland, dat is niets nieuws. Echter is de markt wel volop in beweging en wordt het steeds professioneler en groter, zo ook als het gaat om Black Friday. Het evenement is nog zeker niet zo groot als in Nederland, maar het maakt wel de ontwikkeling door die Nederland de afgelopen jaren doormaakte. Als wij zien voor hoeveel adverteerders wij nu al deals hebben gemaakt in België en welke acties zij aanleveren, kan ik zeggen dat het ook voor de Belgen een waanzinnig weekend wordt om voordeel te scoren!

Wat zijn de voordelen van Daisycon als partner tijdens een commercieel event als Black Friday?

Een evenement zoals Black Friday laat bij uitstek de kracht van affiliate marketing zien: samenwerking. Voor ons als publisher is het erg prettig om een professionele partij als Daisycon als partner te hebben tijdens dit soort piekmomenten. Daisycon weet precies wat wij als publisher te bieden hebben en kan hierover adverteerders informeren en adviseren. Daarnaast helpt Daisycon ons om voortdurend op de hoogte te zijn van de meest interessante promoties en de best converterende campagnes, wat zeker tijdens dit soort drukke dagen zeer welkom is. Wij kijken ernaar uit om ook dit jaar weer samen te gaan knallen tijdens Black Friday, om maximaal resultaat te realiseren voor adverteerders!

Welk advies heb je voor adverteerders die een geslaagde Black Friday actie willen opzetten?

Het succes van een goede Black Friday promotie valt of staat met de actie die wordt uitgezet. We zien nog altijd veel adverteerders die meedoen om maar mee te doen, maar dan blijft het succes vaak uit. Om indrukwekkende resultaten neer te zetten tijdens Black Friday, is het belangrijk om met een uitzonderlijk goede of unieke actie te komen. Wanneer je dezelfde korting geeft als de concurrent, of een korting die elke maand beschikbaar is onder de aandacht brengt als een Black Friday actie, zullen spectaculaire resultaten naar alle waarschijnlijkheid uitblijven.

Wat kan Acties.nl dit jaar betekenen voor adverteerders die tijdens Black Friday meer omzet willen genereren?

Wij hebben voor onze platformen Acties.nl en Deals.be verschillende exposurepakketten beschikbaar, waarmee adverteerders kunnen zorgen voor maximale zichtbaarheid tijdens Black Friday. Deze pakketten bestaan onder meer uit posities op onze websites, nieuwsbrieven en social mediakanalen. Wij verwachten dit jaar op Acties.nl ruim één miljoen bezoekers te verwelkomen tijdens het shopping weekend, en op onze Belgische website verwachten wij 250.000 shoppers. Adverteerders die geïnteresseerd zijn in zichtbaarheid op onze platformen kunnen contact opnemen met hun contactpersoon bij Daisycon, zij helpen graag bij het opstellen van een passend exposureplan voor Black Friday.

Geïnteresseerd in extra exposure tijdens Black Friday? Kijk ook op onze speciale dealspagina (MyDaisycon) voor het volledige overzicht aan deals.

Heb je nog geen publisheraccount? Maak die dan hier gratis aan en begin ook met de promotie van adverteerders uit het netwerk van Daisycon.