fbpx

Internationaal groeien bij Daisycon

Profiteer van het internationale bereik van Daisycon

Datum van publicatie:

Adverteerders kunnen makkelijk gebruik maken van het internationaal bereik dat Daisycon hen aanbiedt. Door een internationaal affiliateteam en publishernetwerk, helpen we onze adverteerders graag om te kijken naar de groeikansen over de grenzen heen.

Hebt u al een actieve campagne bij Daisycon, of overweegt u om affiliate marketing in te zetten voor het genereren van online sales of leads? Een nationale benadering is ongetwijfeld de eerste stap. Maar vergeet niet dat een groot deel van uw potentiële omzet misschien wel van andere landen of markten komt. Om die kans optimaal te benutten, is het belangrijk om een internationale blik op de situatie te werpen. Daisycon is actief door heel Europa en biedt u onbegrensde mogelijkheden. Begin 2019 is het bereik nog verder vergroot met de overname van NetBooster Affiliate, dat de Scandinavische markt bedient.

Het grote voordeel is dat u al uw internationale campagnes in eenzelfde plek kunt beheren én hiervoor internationale publishers kunt inzetten. Meer omzet voor dezelfde inzet! Hiernaast begeleiden verschillende teams, met kennis van en ervaring in de markt, u met het beheren en optimaliseren van deze campagnes. Voor Belgische adverteerders is het heel gemakkelijk om de campagne ook in Nederland en Frankrijk uit te zetten, of ga net iets verder en start in Duitsland of Denemarken.

 

Edwin Treffers – Founder – Dutch Direct Initiatives BV | DesignOnline24

“De samenwerking met Daisycon ervaren wij als zeer prettig. Zij stellen ons in staat om met onze marketing campagnes te differentiëren en per land de juiste mix in te zetten. Hierdoor is onze doelgroep benadering een stuk nauwkeuriger en realiseren wij goede conversie-resultaten.”

Enkele belangrijke aandachtspunten

  • Inventariseer eerst wat u reeds heeft. Heeft u meerdere websites voor meerdere markten? Of misschien één website met verschillende taalinstellingen?
  • Beschikt u over promotiemateriaal dat de publishers in kunnen zetten? Denk daarbij ook aan een uitgebreide productfeed, met onder meer productkenmerken die publishers kunnen benutten.
  • Kunt u uw producten in verschillende landen laten leveren?
  • Zijn de betaalopties afgestemd op de lokale markten? In België is Bancontact bijvoorbeeld de norm, maar in Nederland is iDeal onmisbaar.
  • In welke landen wilt u groei realiseren? Zijn er misschien specifieke markten waar u op wilt focussen?

Marketplaces en Google Shopping: nieuwe mogelijkheden

Naast de meer beproefde vormen van affiliate marketing, via onder meer bloggers, social en e-mail, is het in het netwerk van Daisycon mogelijk om internationaal te promoten op marketplaces zoals Bol.com en Amazon en via Google Shopping. Dit gebeurt ook op basis van performance, u betaalt dus voor het behaalde resultaat. Het winkelen op marketplaces, zoals Amazon, stijgt enorm in populariteit. Het belang om deze platformen zichtbaar te zijn neemt de komende jaren dus fors toe.

Wat de opzet ook zal zijn, ingewikkeld is het niet. Laat onze experts uw webshop of site bekijken en samen met u de beste strategie opzetten om internationale groei te creëren met performance based marketing. Contacteer vandaag nog uw dedicated channel manager of iemand van ons sales team! Laat uw gegevens achter via het contactformulier van dit blog.

Dit artikel is geschreven door Annelies Tans (Channel Manager Belgium) en Ingrid Cleen, Country Manager Belgium.