fbpx

Black Friday & Cyber Monday : stoom jezelf klaar

Hoog tijd om te focussen op de aankomende piek in online retail: wat is het nu precies en waarom moet je er bovenop springen?

Datum van publicatie:

De back to school periode is voorbij en de herfst officieel begonnen. Hoog tijd dus om te focussen op de aankomende Black Friday & Cyber Monday! Maar wat is het nu precies, en waarom moet je er als marketeer bovenop springen?

Klein stukje geschiedenis

Black Friday, de dag na Thanksgiving, wordt beschouwd als het begin van de kerstinkopen in Amerika. Stunts en speciale aanbiedingen lokken de mens massaal naar de winkels. Door de extreme kortingen staan er vaak ‘s nachts al lange rijen om bij opening meteen de beste koopjes te bemachtigen.

De oorsprong ligt dus duidelijk bij de fysieke winkels, de ‘bricks’. Maar in tussentijd heeft Black Friday enorm aan populariteit gewonnen en is ook online (de ‘clicks’) prominent aanwezig. Zo werd ook Cyber Monday jaren geleden geïntroduceerd als tegenhanger van Black Friday, om de online sales in dezelfde periode nog meer te boosten.

What’s in it for me?

Ondertussen is Black Friday ook enorm populair in Nederland en België. Black Friday alleen al zorgde vorig jaar voor 8,2 miljoen online transacties en groeit daarmee in België 12% ten opzichte van 2017. De verwachting is dat deze groei dit jaar nog sterker is.

Black Friday en Cyber Monday maken bij veel merken intussen steevast een onderdeel uit van de marketingplanning. Vaak worden deze promoties een hele week lang aangeboden om zo het onderste uit de kan te halen. Bijna de helft van de consumenten wil wel even wachten met een aankoop tot Black Friday. We moeten je dus niet uitleggen dat het interessant is om al die popelende consumenten voor jouw winkelkarretje te spannen met fantastische aanbiedingen.

Aan de slag!

Online affiliate marketing is de perfecte tool om in te zetten tijdens de Black Friday madness. Door jouw webshop en aanbiedingen door de juiste publishers te laten promoten, kan je meeprofiteren van de enorme stijging in sales in deze periode. Hiernaast zorgt deze exposure natuurlijk ook voor extra branding. Maar let wel, er is uiteraard een beperkte beschikbaarheid wat betreft de beste promoties bij de publishers. Wees er dus op tijd bij.

Zorg voor een interessante actie voor Black Friday: de aantrekkelijkste promoties krijgen vaak voorrang. Hou er ook rekening mee in je budget. De beste plekjes in een nieuwsbrief of op de website van een publisher zijn namelijk vaak te koop. Vraag hiervoor gerust advies aan je dedicated campagne manager. Het Daisycon team staat klaar om een analyse te maken en samen met jou de juiste deals af te sluiten met de publishers. Het Daisycon Black Friday platform (login voor adverteerders) geeft je als adverteerder verder een duidelijk overzicht van alle publisher-acties met special deals.

Tenslotte geven we je nog een handige checklist mee om jezelf klaar te stomen voor de Black Friday week! Get ready to rrrrrumble!

  • Black Friday: 29 november 2019
  • Cyber Monday: 2 december 2019
  • Zorg voor een speciale actie, kortingscode of aanbieding
  • Maak promotiematerialen zoals banners en HTML kits alvast klaar
  • Denk na over een budget dat je in wilt zetten om het maximale uit BFCM te halen
  • Bedenk welke publishers interessant kunnen zijn om intensief mee samen te werken
  • Neem contact op met je dedicated campagne manager om je met een gepast mediaplan te helpen

Nog geen adverteerder bij Daisycon? Een campagne starten is eenvoudig. Bel +32 3 808 62 25 of neem contact op via het contactformulier op deze pagina!

Ingrid Cleen & Team Daisycon België