fbpx

Terugblik op de soldenperiode in België door kortingscollectief Knack/Le Vif

Auteur: Elise Ernst, Performance Optimizer, Daisycon België

Datum van publicatie:

Solden: één maand lang online koopjes jagen. Een belangrijke periode voor zowel adverteerders als publishers in België.

Veel Belgen hebben de start van de soldenperiode in hun agenda gemarkeerd, aangezien webshops op dat moment met extra kortingen strooien. De soldenperiode is dan ook bij uitstek hét moment om online koopjes te doen. Ook voor onze adverteerders en publishers is dit een van de belangrijkste periodes van het jaar. Wij spraken met kortingscode publisher Knack/Le Vif over enkele inzichten.

Elke dag de beste deals bundelen

Bij het kortingscodeportaal van Knack/Le Vif speurt een driekoppig team elke dag het web af, op zoek naar de beste promoties, om die vervolgens overzichtelijk te bundelen. Het platform lokt hiermee maandelijks zo’n 50.000 koopjesjagers, waarvan 65% uit Vlaanderen en 35% uit Wallonië. Uiteraard ook tijdens de zomersolden; dat resulteerde in een aantal leuke inzichten waarvan Benjamin Pille, content coördinator en verantwoordelijk voor de publicatie van alle kortingscodes, de belangrijkste graag met ons deelt.

‘Reizen en Ontspanning’ op nummer één

Dit jaar merkte Benjamin Pille tijdens de soldenperiode in juli een opvallende uplift in de categorie ‘Reizen en Ontspanning’: “Bij de top 5 webshops binnen deze categorie zagen we het aantal sales verviervoudigen ten opzichte van de vorige maand. Dat kan dit jaar natuurlijk een rechtstreeks gevolg zijn van de coronapandemie. Het is voor ons in ieder geval duidelijk dat onze bezoekers er graag even tussenuit gaan in de maand juli. Als we het aantal verkopen binnen de categorie ‘Reizen en Ontspanning’ specifieker bekijken, dan zien we dat de grootste interesse uitgaat naar de pretparken.”

“Op de tweede plaats qua aantal sales komt de categorie ‘Fashion’. Tijdens de solden zien we bij de grote fashionspelers gemiddeld een verdrievoudiging in sales ten opzichte van de voorafgaande maanden. Wat ook opvalt is dat de partijen die het best scoren, de adverteerders zijn die al vanaf de start van de solden grote kortingspercentages communiceren van bijvoorbeeld – 40% of zelfs – 60%. Zij wachten hier dus niet mee tot het einde van de solden”, aldus Benjamin Pille.

Over Knack/Le Vif:

Knack is een Belgisch nieuwsmagazine met een online kortingsportaal. Le Vif is hiervan de Franstalige tegenhanger. Beide magazines en online portalen zijn onderdeel van Roularta Media Group. Benjamin Pille en collega Pieter-Jan Vanneste zijn verantwoordelijk voor de koppeling van de kortingsportalen.

 

Extra exposure tijdens de solden

De soldenperiode is niet alleen een belangrijke periode voor bezoekers van Knack/Le Vif, ook bij adverteerders ligt hier veel focus op. Benjamin merkt dit duidelijk aan het aantal aanvragen voor meer exposure dat toeneemt naarmate de soldenperiode dichterbij komt:

“Met het kortingscode portaal van Knack/Le Vif proberen we steeds zoveel mogelijk verschillende mogelijkheden voor exposure aan te bieden zodat adverteerders het maximale uit de solden kunnen halen. Zo bieden we bijvoorbeeld exposure aan via homepage bannering om zoveel mogelijk bezoekers te bereiken met de promoties waar onze adverteerders mee wensen uit te pakken. Daarnaast voorzien wij ook onze blog van uitgebreide content waarmee we specifieke producten in de kijker kunnen zetten als de adverteerder dat wenst.“

Weten wat Knack/Le Vif voor jou kan betekenen?


Voor meer informatie kun je het formulier op deze pagina invullen, of direct met mij contact opnemen! Ik help je graag verder.

– Elise Ernst, Performance Optimizer, Daisycon België