fbpx

Meer omzet halen uit de digitale Kerstshopper [3 handige tips]

Auteur: Elise Ernst, Performance Optimizer, Daisycon België

Datum van publicatie:

In België worden ook tijdens de feestdagen sociale contacten tot een minimum beperkt. Gaan winkelen doe je alleen en maximum een halfuur. Ook in de rest van Europa is de situatie op zijn minst gezegd anders dan voorgaande jaren. Met z’n allen last-minute Kerstinkopen doen in drukke winkelstraten is een scenario dat we op dit moment beter vermijden. Online cadeautjes kopen lijkt de meest veilige optie.

Nu Black Friday achter de rug is gaat alle aandacht van de consument naar die laatste dagen van het jaar. In dit blog lees je hoe je als online adverteerder dit jaar het meeste uit de Kerstshopping periode haalt: 3 tips voor meer online sales.

1. Pas je productaanbod aan

Voorzie een segment of categorie op je website met specifieke cadeau-top-sellers om de leukste producten onder de aandacht van je bezoekers te brengen. Zo verhoog je niet alleen conversies, maar bied je ook leuke online content aan. Een cadeauzoeker of tips om zelf Kerst pakketjes samen te stellen, kunnen leuke toevoegingen zijn. Denk ook aan de optie om je bestellingen als cadeau te verzenden door cadeauverpakking te voorzien bij verzendopties.

Nog hulp nodig om je webshop klaargestoomd te krijgen voor optimale Kerst-conversie? Neem contact op, we helpen je graag verder!

2. Promoot jouw producten en Kerstpromoties met de hulp van relevante affiliate-partners.

Vraag raad bij jouw contactpersoon bij Daisycon om de juiste partners in te schakelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan cadeau-inspiratie websites of partners met online verlanglijstjes of waar je online lijstjes kan trekken. Naast de traditionele publishers kunnen deze cadeau en Kerst-specifieke partners jouw sales tijdens de feestdagen een sterke boost geven.

Last-minute December Deals beschikbaar

Heb je nog wat marketingbudget over? Kijk eens tussen onze publisherdeals! We hebben een aantal top deals beschikbaar om last-minute op in te haken.

Bekijk alle last-minute deals hier.

3. Go the extra mile

Denk aan je klanten. Houd de Kerstsfeer in leven door je klanten net dat tikkeltje extra service te bieden. Hier zijn enkele voorbeelden hoe je dat slim aanpakt:

  • Denk aan voucher-codes voor een gratis levering: wat voorheen één grote aankoop was, wordt nu misschien noodgedwongen opgesplitst door verschillende afleveradressen. In plaats van één bestelling voor alle grootouders of nonkels en tantes, wordt elk cadeau nu misschien wel naar de verschillende adressen gestuurd door een maximum aantal mensen die we mogen zien.
  • Kerst voor iedereen: voorzie je traditioneel al een kleine attentie voor shoppers in je winkel? Stuur die dan nu op naar het factuuradres ipv het leveradres. Jouw klant verdient ook een cadeautje! De ontvanger van de bestelling heeft toch al een onklopbaar cadeau ontvangen.
  • Klanten belonen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke extra korting op je bedankpagina? Ik vertel je graag meer over deze mogelijkheden.
  • Breng mensen dichter bij elkaar: voorzie in je webshop pakketten een bedankkaartje met een leuke korting. De ontvanger van het cadeau kan zo zijn Not-So-Secret-Santa bedanken voor het geweldige cadeau dankzij het kaartje. Mr. of Mrs. Santa kan zo ook nog eens zichzelf in de watten leggen door de korting op het bedankkaartje.

Advies nodig? Wij zijn er voor je!

Wil je weten hoe jouw merk top of mind blijft in de laatste weken van het jaar? Neem contact met me op en ik ga graag het gesprek met je aan.
Elise Ernst, Performance Optimizer, Daisycon België

Nog geen adverteerder bij Daisycon?
Ik adviseer je graag in de mogelijkheden binnen ons netwerk!