fbpx

Tips voor jouw communicatiestrategie tijdens de coronacrisis

Auteur: Larissa Vijt, Channel Manager Daisycon België

Datum van publicatie:

De afgelopen twee maanden hebben merken plots van communicatiestrategie moeten veranderen. De crisis zorgt er niet alleen voor dat we creatief inspelen op de vraag van de klant, maar ons ook inzetten voor de maatschappij.

In dit blog laten we een voorbeeld hiervan zien en geef ik u advies om met uw communicatie in te spelen op de huidige situatie rondom het coronavirus en de behoefte van uw klanten.

Voorbeeld: “Blijf in uw kot”

De huidige Corona situatie verandert ontegensprekelijk de spelregels van onze maatschappij. Als adverteerder is het dan ook heel belangrijk om de schouders niet te laten hangen, maar net mee te gaan in deze verandering. Zo kunt u niet alleen in de behoefte van de consument (zo goed als mogelijk) blijven voorzien, maar een optimistische kijk op de dingen levert ook nog eens bij tot een positieve merkervaring.

Centrum Voor Afstandsonderwijs heeft dit goed begrepen. Want ondanks dat klaslokalen tijdelijk gesloten zijn, de mens blijft nog altijd even leergierig. Daarom heeft Centrum voor Afstandonderwijs de focus gelegd op de online thuisstudies en de communicatie- en promotiematerialen hierop gebaseerd. De favoriete thuiscursussen van dit moment: Photoshop, Indesign & Illustrator, Interieurstylist en Gewichtsconsulent.

“Met ons thuisstudie aanbod bieden we een gevarieerd alternatief op de klassikale opleidingen. We willen mensen nieuwe ideeën aanreiken en doen vooruitkijken.” – Eva Bollansée, algemeen directeur Centrum voor Afstandonderwijs.

Ook andere merken denken mee met de tijd. Adverteerder Fleurop zet extra bloemisten in om de online webshop goed draaiende te houden en mensen de gewenste kwaliteit te bezorgen. Richtlijnen over de levering zijn up to date op de website en de social media kanalen om transparante informatie te kunnen geven. Ook speelgoedgigant Fun zet aangepaste acties in, zoals kortingen op tuinmeubelen en trampolines. Goed ingespeeld op veranderende behoeftes én een streepje bij als tof merk.

Voorzie uw klanten van de juiste informatie

Geen antwoord krijgen op je vraag als klant, dat hoort zeker en vast tot de top vijf van grootste ergernissen. Daarom is het als merk of webshop nu extra belangrijk om uw klanten en bezoekers op de hoogte te brengen van aangepaste richtlijnen en antwoord te bieden op hun vragen.

Communiceer daarom tijdig en in klare taal. Zo kan je klanten duidelijkheid geven in onzekere tijden. Geef bijvoorbeeld additionele informatie door deze vragen te beantwoorden:

  • Hoe gaan jullie om met deze situatie?
  • Welke maatregelen nemen jullie als merk?
  • Welke alternatieve services worden aangeboden?
  • Geef mensen ook regelmatig updates en scherp je klantenserviceteam aan om snel op vragen van klanten in te spelen.

Advies nodig? Wij zijn er voor je!

Het coronavirus zorgt voor veel impact in de samenleving. Ondanks dat zien wij een ongekend doorzettingsvermogen bij zowel collega’s, adverteerders als publishers. Samen maken we er het beste van.

Kan je wel wat tips gebruiken over hoe jij je affiliate campagne het beste aanpast tijdens de coronacrisis? Of wil je een campagne starten, maar weet je niet of dat nu een goed idee is?

Ons team van specialisten helpt je graag op weg. Contacteer ons hier!