fbpx

Publisher Success Case: Waarom Clint.be koos voor het promoten van online dating

Auteur: Lilith Goossens, Channelmanager België, Daisycon (part of Linehub)

Datum van publicatie:

Als publisher ben je continu bezig met het optimaliseren van je eigen platform. Je zorgt ervoor dat je content perfect aansluit bij je doelgroep, en zo ook de affiliate campagnes die je promoot. Je eigen creativiteit wordt hiermee aangesproken, maar ook je inzicht in ontwikkelingen en actualiteiten voor jouw doelgroep.

Clint.be wist in te spelen op precies zo’n kans; zij waagden de sprong voor het promoten van online datingcampagnes aan het begin van de eerste lockdown, en met succes! In één jaar zagen zij het dating channel uitgroeien tot hun belangrijkste bron van inkomen binnen affiliate marketing.

Ik sprak daarom met Michaël Goris, Hoofdredacteur van Clint.be. In dit blog lees je meer over zijn succesverhaal en geef ik je tips hoe jij als publisher online dating kunt promoten.

De markt van online dating

Volgens onderzoek is 20% van de Vlaamse singles actiever geworden op online dating platformen dan vóór de Corona pandemie. Met meer dan 1 miljoen vrijgezellen in Vlaanderen, is de nood aan een (online) ontmoetingsplek daarom groter dan ooit.

Publishers van content sites zien daarom kans om deze vrijgezellen, vanuit allerlei online interesses, op hun blog of online magazine aan te sporen tot actie.

Over Clint.be

Clint.be is een Belgische content website met als focus “alles wat mannen leuk vinden”, zoals humor, entertainment en games, met een focus op vrijgezelle mannen. Het platform heeft per dag gemiddeld tussen de 40.000 en 55.000 bezoekers.

Match made in heaven

Als gratis online content magazine moet je genoeg inkomsten genereren om je website ook gratis te kunnen blijven aanbieden.

“Affiliate marketing is een ideale manier om extra omzet te genereren voor de website. De afgelopen 12 maanden bracht affiliate marketing Clint gemiddeld meer dan 1000 euro extra omzet per maand”, aldus Michaël Goris. Hij had een onderbuikgevoel dat zijn bezoekers online dating interessant zouden vinden en schreef in april 2020 een eerste artikel over verschillende dating websites.

Michaël: “Met zo’n 40.000 bezoekers per dag, waar een aanzienlijk deel ook single van zijn, wilde ik onze lezers wat meer informatie geven over de online dating opties naast Tinder. Ik wist dat eerdere artikels over dating steeds veel kliks haalden op onze website, maar ik kon moeilijk inschatten welke resultaten er zouden volgen voor een artikel over online dating websites. Ik was stomverbaasd over de allereerste resultaten met toen maar één artikel: meer dan 2000 euro omzet.

In een jaar tijd heeft het channel dating de grootste bron van inkomen geworden van Clint. Per 6 weken promoten ze verschillende dating campagnes via een artikel. Wanneer wij het inpakken in een boeiend artikel, dan ervaren onze bezoekers het niet als promotie, integendeel zelfs.”

Groot aanbod adverteerders

Daisycon heeft een groot aanbod online dating adverteerders, met topmerken als Parship, 50plusmatch, Match4me, Meetic en EliteDating. Met deze expertise konden we de perfecte dating matches vinden voor Clint.

Daarnaast maken we ook deals met dating adverteerders om Clint speciale exclusieve acties te kunnen bieden. Zo hebben we een partnership opgezet tussen Clint en Match4me.be waar het online magazine exclusief 3 dagen gratis lidmaatschap mag geven aan zijn lezers.

Tips om meteen van start te gaan:

Het voorbije jaar heb ik nauw samengewerkt met Clint om leuke dating artikels op te zetten. Wil jij ook graag checken of (één van) onze dating campagnes goed op jouw content website passen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Hieronder geef ik je enkele tips:

tips

Tip #1: afwisseling

Om jouw lezers te blijven aanspreken lijkt afwisseling met niet gesponsorde artikels een must, maar ook afwisseling met andere verticals dan dating is een goede optie. Kijk wat voor jou het beste werkt, maar uit onze ervaring lijkt afwisseling in content om de 2-3 maanden goed te werken.

tips

Tip #2: ken je bezoekers

Zorg er zeker voor dat de doelgroep van de datingsite die je promoot goed aansluit bij de bezoekers van jouw website. Zo zijn er puur senior-minded datingsites, maar evengoed datingsites die zich focussen op het sluiten van vriendschappen. Wat past het beste bij jouw lezers?

tips

Tip #3: leef je uit

Steek het in een leuk content jasje! Enkele ideetjes: “7 stereotypen rond online dating ontkracht”, of “X% van de nieuwe relaties start online”, of “Op welk type val jij?”. Ik denk graag met je mee!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of hoe Affiliate Marketing een bijdrage kan leveren aan de groei van jouw merk?

Neem contact met mij op, ik help je graag verder!
– Lilith Goossens, Channelmanager België, Daisycon (part of Linehub)