fbpx

Waarom je affiliate marketing moet inzetten als (micro)influencer

Influencer marketing is big business. Lees in dit blog hoe je affiliate marketing daarvoor inzet.

Datum van publicatie:

Influencer marketing is big business. Bovendien hoef je de dag van vandaag geen duizenden followers of bezoekers te hebben om al een graantje mee te pikken van de marketingbudgetten die merken hiervoor beschikbaar hebben. Online affiliate marketing is daarbij een handige tool die je als (micro)influencer kan inzetten. In deze blog lees je precies waarom, en vooral hoe.

Wat is affiliate marketing nu precies?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij publishers promotie voeren voor adverteerders, en daarbij beloond worden voor meetbaar resultaat. Dat resultaat kan een online sale zijn of bijvoorbeeld een lead of de download van een mobiele app. Zo kun je als publisher bijvoorbeeld een blogartikel schrijven over backpacken en daarbij doorlinken naar enkele voorbeelden van handige rugzakken. Als je bezoeker vervolgens een van deze rugzakken aankoopt op deze webshop, krijg jij daar een deeltje commissie op betaald. Mooi meegenomen.

Je kan ook banners plaatsen op je blog, of tekstlinkjes toevoegen aan je newsletters. Ook een link in je Instagram-bio of een swipe-up in je stories zijn manieren om creatief om te gaan met affiliate marketing. Er zijn enorm veel mogelijkheden om affiliate marketing in te zetten op een manier die bij jouw aanpak en media passen.

De meerwaarde voor influencers

Bloggen vraagt een hoop energie. Je krijgt makkelijk gratis spullen en leuke extraatjes opgestuurd van merken, klopt! Maar het is nog fijner als je ook betaald wordt voor de inspanningen die je hiervoor levert. Affiliate marketing kan een mooie extra bron van inkomsten zijn, als je het op de juiste manier inzet.

Een doorsnee consument op het internet raadpleegt maar liefst 10 verschillende informatiebronnen vooraleer hij overgaat tot de aankoop, zo blijkt uit het ‘Zero Moment of Truth’- onderzoek van Google. Als jij net die meerwaarde kan bieden aan een consument om waardevolle informatie te geven over een product én aan te zetten tot een aankoop, dan kan je al gauw een mooi maandelijks centje opstrijken. Bovendien, als je grote merknamen promoot, word je sneller gevonden in de Google zoekresultaten wanneer je hier relevante content over aanbiedt.

Een grote plus van affiliate marketing is dat je hiermee relevante content kan aanbieden aan jouw volgers of lezers. En dat is cruciaal als je wilt groeien als succesvolle blogger of influencer.

Let’s go!

Het begint met het aanmaken van een gratis publisher account. Hiermee kan je de beschikbare campagnes bekijken en promoten. Ben je een travel influencer, dan zijn de campagnes van B-Europe en Voyage Privé wellicht aantrekkelijk om mee te nemen in een blogpost. Is jouw speelveld fashion? Dan kan je bijvoorbeeld een artikel schrijven over ‘De 10 leukste zomerkleedjes’ en daar linkjes in verwerken van Zalando, Asos of H&M. Maar ook een blog over de slimste gadgets van Alternate is een mogelijkheid.

Eens je beslist hebt welke campagnes je wil promoten en op welke manier, kan je eenvoudig een banner downloaden, een tekstlink verwerken in een blogartikel, of een linkje maken om toe te voegen aan je bio op Instagram.

Je wordt vervolgens vergoed wanneer er een conversie plaatsvindt via de linkjes of banners die jij hebt ingezet. Elke campagne heeft eigen vergoedingen, gaande van cost-per-click tot cost-per-sale. Neem hier alvast een kijkje! Resultaten kan je ook makkelijk opvolgen in je persoonlijke account. Het is daarbij ook mooi meegenomen dat je als publisher makkelijk in contact komt met adverteerders die anders moeilijk te bereiken zijn, want wie wil er nu niet samenwerken met merken zoals Marley Spoon, Sacha en Dille & Kamille?

Moet ik een expert zijn om aan affiliate marketing te doen?

Neen. Het Daisycon platform is uitgebouwd tot een efficiënte plek waarbij ook nog eens tal van how-to video’s te vinden zijn in de FAQ. Bovendien staat er steeds een publisher management team voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden waar nodig.

Ben jij een (micro)influencer en wil je ontdekken wat je mogelijkheden zijn bij Daisycon? Neem contact op via het contactformulier aan de rechterkant!