fbpx

Linehub ontvangt ISO 27001 certificering

Betrouwbare informatiebeveiliging met ISO/IEC 27001

Datum van publicatie:

Het belang van informatiebeveiliging neemt elke dag toe, zowel particulieren als bedrijven willen er zeker van zijn dat hun gegevens goed beheerd en beschermd worden. Linehub heeft met trots het ISO 27001-certificaat behaald na succesvolle audits, zonder enige vastgestelde afwijkingen. Dit internationaal erkende certificering bewijs bevestigt dat Linehub voldoet aan alle eisen van een management systeem voor informatiebeveiliging. Het erkent en waardeert dat Linehub verantwoord en volgens de normen voor informatiebeveiliging met alle gegevens omgaat. Dit certificaat geldt ook voor Daisycon, als onderdeel van Linehub.

ISO 27001 is erg belangrijk voor Linehub en haar klanten omdat het helpt bij het aantonen van betrokkenheid bij- en uiterste zorg voor informatiebeveiliging. Daarnaast voldoet het aan de wet- en regelgeving van de branches waarin onze klanten actief zijn, beheert het allerlei beveiligingsrisico’s én ondersteunt het continue verbetering.
Barry Kampstra, CTO Linehub

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een internationale norm die de eisen specificeert voor een informatiebeveiligings- en beheersysteem, ook wel ISMS genoemd. Het biedt een systematische aanpak voor het beheren en beschermen van gevoelige informatie, waaronder persoonsgegevens, financiële informatie en intellectuele eigendommen.

Als een organisatie voldoet aan de eisen van de norm, komt zij in aanmerking voor een ISO 27001-certificaat. Dit certificaat is een formele erkenning dat het ISMS van de organisatie voldoet aan internationaal erkende best practices voor informatiebeveiligingsbeheer.

De ISO 27001-certificering versterkt onze beveiligingsmaatregelen en stelt ons in staat potentiële datalekken, bedreigingen en kwetsbaarheden pro-actief te identificeren en aan te pakken. Het feit dat we de audit zonder afwijkingen hebben afgerond, onderstreept onze toewijding om onze gegevens te beschermen en het vertrouwen van onze klanten te behouden.
Marc Hoekstra – Security & Compliance Officer Linehub

De voordelen van een ISO 27001 certificaat

Het ISO certificaat is een mooie bevestiging voor de klanten die ons nu al vertrouwen en versterkt dit vertrouwen alleen maar: Linehub doet al het mogelijke om gevoelige informatie te beschermen. De kans op incidenten met betrekking op informatiebeveiliging ligt hiermee zo laag mogelijk. Het certificaat helpt klanten te voldoen aan de wettelijke en regelgevende vereisten in hun branche. Linehub is trots op het behalen van dit certificaat en is toegewijd om het gegevensbeveiliging continu te verbeteren en te verfijnen, terwijl ze nieuwe mogelijkheden verkent en echte waarde levert aan haar klanten en partners. Het certificaat van Daisycon is beschikbaar als download op Linehub.com