fbpx

Top 7 affiliate campagnes voor Singles’ Day [en hoe het allemaal begon]

Auteurs: Dean Brandt & Lilith Goossens, Channel Managers, Daisycon

Datum van publicatie:

Op 11 november is het Singles’ Day. Op deze online shopping-dag stunten veelal Aziatische bedrijven met enorme kortingen en superscherpe aanbiedingen om koopgrage bezoekers te laten converteren.

Waar Black Friday inmiddels een gevestigd conversiefenomeen is, krijgt Singles’ Day óók in België steeds meer aandacht van grote webwinkels. Maar wat is Singles’ Day eigenlijk?

Oorsprong Singles’ Day

“Laten we vieren dat we vrijgezel zijn”, dachten studenten van de Nanjing Universiteit in China. En welke dag symboliseert dat nou beter dan 11 november (11-11). De één is in deze datum een digitaal symboliek voor “individu”, vrijgezel. Singles’ Day was ontstaan en inmiddels is het uitgegroeid tot de Chinese tegenhanger van Valentijnsdag.

Dit sloeg aan bij bedrijven en inmiddels is deze dag in China uitgegroeid tot het grootste online (en offline) shopping-festijn van het jaar. Webshop-gigant Alibaba is de grootste initiatiefnemer in het commercieel benutten van deze feestdag in China. Het afgelopen jaar vestigde het bedrijf een wereldrecord aan omzet binnen 24 uur: $37 miljard. Een getal dat ieder jaar nog groeiende is.

Adverteerders spelen in op koopgraag publiek met hoge kortingen

Inmiddels is Singles’ day ook overgewaaid naar het digitale shopping-landschap van België. Hier heeft het (nog) niet het Valentijns-achtige karakter van China, maar wordt de focus vooral gelegd op extra veel voordeel voor bezoekers van webshops. Bol.com heeft zelfs uitgesproken dat het verwacht om drie keer zoveel artikelen te verkopen dan op 11 november 2017. Ook in het netwerk van Daisycon zijn adverteerders en publishers voorbereid op het extra verkeer dat aankomende zondag op zoek is naar hoge kortingen en scherpe aanbiedingen.

Herkenbare channels populair tijdens Singles’ Day

Uit statistieken van vorig jaar, en voorbereidingen dit jaar, merken we dat vooral de channels Beauty, Fashion, Elektronica en Gaming erg populair zijn. Dit zijn soortgelijke productgroepen die óók goed converteren tijdens het cyberweekend Black Friday/Cyber Monday. Luxe artikelen zoals parfums, games, headphones, sneakers, horloges en sieraden worden ineens betaalbaar voor bezoekers. Een upcoming channel is Dating, waar ook de interesse begint te groeien om iets te doen met Singles’ Day.

Singles’ Day 2020

Samen met haar adverteerders en publishers, wil Daisycon Singles’ Day meer op de kaart zetten in Europa. Als publisher kan je heel wat voordelen halen uit Singles’ Day, zo kan je meer verkeer genereren naar je website en kan je ook rekenen op een toename van conversies. We hebben een aantal promoties hieronder voor je uitgelicht. Meld je meteen aan en profiteer mee!

AliExpress


Actie: Korting tot 70% + promotiecodes die oplopen tot 5,000,000 USD
Commissie: 2.63% – 7.88%

AANMELDEN

LightInTheBox


Actie: Korting tot 85% + promotiecodes met tot 15% korting + gratis bezorging
Commissie: 8.00% – 12.00%

AANMELDEN

Berrylook


Actie: Korting tot 20%
Commissie: 15%

AANMELDEN

Zaful


Actie: Aantrekkelijke kortingen en promotiecodes
Commissie: 2.63% – 7.88%

AANMELDEN

Boozyshop


Actie: korting tot 70% + Singles’ Day treat: gratis spiegel bij aankoop van 2 items NYX Professional Makeup
Commissie: 8%

AANMELDEN

50liefde


Actie: 50% korting op 1 maand lidmaatschap en 2 weken gratis full membership voor vrouwen
Commissie: €3 – €6,-

AANMELDEN

Be2


Actie: commissie verhoging en €20,- CPS
Commissie: €3 – €45,-

AANMELDEN

Meer promoties worden de komende dagen gecommuniceerd door Alibaba en Aliexpress, vooral net voor 11 november.

Black Friday & Cyber Monday om de hoek

Hoewel we dit jaar al een stijging zien vergeleken met vorig jaar in het aantal acties specifiek voor Singles’ Day, ligt de focus dit najaar nog op het cyberweekend Black Friday/Cyber Monday. Binnen het netwerk van Daisycon zijn er tal van mogelijkheden om acties te promoten voor zowel adverteerders als publishers. Bekijk de speciale dealspagina hier.

Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten van Singles’ Day. Black Friday liet een explosieve groei zien binnen een korte tijd. Singles’ Day is in ieder geval een trend om in de gaten te houden.

Advies nodig? Wij zijn er voor je!

Ben jij een publisher en ontvang je graag advies over hoe je jouw online activiteiten optimaal in kunt zetten tijdens Singles’ Day of Black Friday? Neem contact met me op en ik ga graag het gesprek met je aan.
Dean Brandt, International Channel Manager

Nog geen publisher bij Daisycon?
Lees hier meer en meld je gratis aan in ons netwerk.

Benieuwd naar de ontwikkelingen in ons netwerk? Bekijk ook:

5 tips voor online retail in de coronacrisis.
Expertblog – Partnership Marketing tijdens Black Friday & Cyber Monday.