fbpx

Expert blog – Interview met Kaer Online

Black Friday & Cyber Monday editie: interview met Florent Le Chuiton van Kaer Online

Datum van publicatie:

Op 27 november is het weer zover: Black Friday! Overal ter wereld worden consumenten verleid met de beste (online) deals. In het Daisycon Expert blog interviewen we publishers over dit event. Ze delen hun achtergrond, ervaringen, strategie en handige tips voor Black Friday & Cyber Monday.

Dit keer spraken we met Florent Le Chuiton, een publisher die helemaal thuis is in coupons en acties. Hij is de eigenaar van Kortingscode.be, één van de grootste kortingscode sites van België. Leer hem kennen, en kom erachter waar jij dit jaar extra rekening mee moet houden voor Black Friday 2020.

Kan je jezelf en de projecten waar je aan werkt voorstellen?

Mijn naam is Florent Le Chuiton, oprichter van Kaer Online BV. Ons bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Brussel en in het centrum van ’s Hertogenbosch in Nederlands Noord-Brabant. We bieden al sinds 2013 de diensten van onze kortingscode site aan: codepromotion.be, actief op de Franstalige Belgische markt. We zijn sinds 2017 ook in Vlaanderen aanwezig met onze website kortingbelgië.be. Sinds 2019 zijn deze twee sites ook onderdeel van de RTBF-groep (de Franstalige Belgische Radio-Televisie). Deze sites worden nog steeds beheerd door Kaer Online, met de steun van deze grote Belgische groep.

Black Friday is sinds kort terug actueel in België. Met een voorzichtige start, vooral in Wallonië, is Black Friday toch steeds belangrijker geworden. Vandaag de dag hebben we het zelfs niet meer over ‘Black Friday’ of ‘Black Weekend’ maar over ‘Black Week’, een periode van ongeveer halverwege de week tot de volgende maandag, genaamd Cyber Monday.

Onze rol is om de meest interessante promoties online te groeperen. De Belgische internetgebruikers hebben niet altijd de tijd of de zin om naar deze codes of aanbiedingen te zoeken. De acties zijn meestal slechts enkele dagen geldig, of zelfs maar een paar uur. Voor hen scannen we de tientallen webshops en aanbieders en publiceren de aanbiedingen die we voor hen het aantrekkelijkst vinden.

Met al deze voorbereidingen, kan ik je vertellen dat de nacht van donderdag op vrijdag kort is, want de meeste aanbiedingen worden pas op het laatste moment bekend gemaakt. Als je dus op de hoogte blijft van de aanbiedingen, kan je ook profiteren van de beste last-minute deals. Ikzelf geef ook torenhoge bedragen uit aan elektronische gadgets die avond. Ik maak meestal maanden op voorhand een lijst van de items die ik nodig heb en koop ze tijdens Black Week.

Wat zijn je verwachtingen dit jaar voor Black Friday?

Dit is een bijzonder jaar. De gezondheidscrisis spaart België helaas niet, dat nochtans de laatste maanden de achterstand op vlak van e-commerce in vergelijking met andere Europese landen, begon in te halen. We zagen het deze zomer: de cijfers tijdens de zomersolden hebben alle records verbroken, voornamelijk voor alle elektronica gerelateerde zaken (computers, ventilatoren, grasmaaiers…) maar ook shopping in het algemeen. Op onze sites codepromotion.be en kortingbelgië.be, hebben we een zeer sterke toename gezien van het aantal bezoeken dit jaar. We verwachten dat dit ook het geval zal zijn tijdens Black Friday.

Hoe helpt Daisycon je om je doelen te bereiken?

Door de proactiviteit van het Belgische Daisycon-team hebben we de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen, die we zelf misschien missen. Daisycon geeft ons ook de mogelijkheid om contact te krijgen met de adverteerders. Zo helpt het team ons om samenwerkingen op te zetten met sommige adverteerders, of betere commissies in ruil voor extra zichtbaarheid op onze Black Friday pagina, onze homepage of in onze nieuwsbrieven. Dit jaar hebben we besloten onze samenwerking met Daisycon te intensiveren. Dat laat ons toe om op de hoogte te blijven en geen deals te missen.

Met welke trends moeten adverteerders dit jaar rekening houden?

Dit jaar zullen sommige promoties minder gewild zijn dan vorig jaar: bijvoorbeeld reisaanbiedingen of aanbiedingen van restaurants en sauna’s. De aanbiedingen die het meest interessant zullen zijn, zijn de categorieën elektronica (computers, smartphones…) en shopping. Ik verwacht dat de resultaten hiervoor nog hoger zullen liggen.

We zijn zoveel mogelijk op voorhand op de hoogte van promoties. Ons systeem laat toe dat we promoties kunnen plannen en deze zullen niet worden gepubliceerd tot de effectieve startdatum. Op deze manier zijn we er zeker van dat we ze op tijd kunnen inplannen en niks missen.

Heb je een speciaal advies voor adverteerders?

Met alle promoties die online worden aangeboden, weet de consument vaak niet waar hij moet beginnen. Een duidelijk aanbod is daarbij belangrijk: een kortingscode van 10% op een bepaalde categorie bijvoorbeeld. We hebben gemerkt dat last minute aanbiedingen zoals ‘20% op alles van 19.00 tot middernacht’ ook heel goed werken. We kunnen deze actie ondersteunen door een mailing te sturen naar onze database.

Veel Belgische consumenten beginnen al te zoeken naar informatie over Black Week begin november. Daarom kan het interessant zijn voor adverteerders om al begin november met communicatie en promotie te starten, zodat we ze de hele maand online zichtbaarheid kunnen bieden.

Wat is jullie toegevoegde waarde ten opzichte van andere publishers?

De sites van de RTBF profiteren uiteraard van het Belgische radio- en televisienetwerk.
Dus hebben we verschillende campagnes opgezet voor onze twee sites codepromotion.be en kortingbelgië.be tijdens specifieke periodes zoals de solden en Black Friday.

Ben je van plan om in de toekomst internationaal uit te breiden?

Door de groeiende vraag van sommige partners hebben we eind vorig jaar een Luxemburgse website gestart, ook gericht op online promoties. codepromo.lavoixdunord is een Franstalig platform dat online aanbiedingen en kortingscodes verzamelt.

Benieuwd naar de ontwikkelingen in ons netwerk? Bekijk ook:

Vergelijkingswebsites: Waarom je ze in combinatie met jouw productfeed moet inzetten
Performance based marketing via TikTok [The basics]

Vergroot je zichtbaarheid tijdens Black Friday

Bekijk hier of in MyDaisycon het volledige deals-overzicht.

Werk je nog niet met ons samen? Neem contact met ons op, of vul het contactformulier in, dan bespreken we de mogelijkheden met je!

Annelies Tans, Senior Channel Manager Belgium, Daisycon (part of Linehub)